Toftenäs

Rovor och Rum ligger i Toftenäs by som är en del i Naturreservatet Toftenäs. Byn har behållit sin ålderdomliga karaktär med grusvägar och småskaligt jordbruk. Här finns stora grönområden som barnen kan springa runt och leka på. Man tar sig lätt ut till den fina vandringsleden där även gårdens får går på bete under sommaren.

Toftenäs vandringsled

Vandringsleden är belägen på Toftenäs halvö, en oas i Skärhamns omedelbara närhet. Halvön är ett naturskönt område, med en stor artrikedom av både växter och djur. De flesta av västkustens örter växer här. Här lever även det gamla jordbrukslandskapet, med ett aktivt jordbruk, gamla gårdar insprängda mellan bergsknallarna och strandängar och andra betesmarker hålls öppna av betande kor och får. Stengärdesgårdarna är karakteristiska för området. 
Längs leden finns många grindar att öppna och stänga. Den sista delen av leden går längs den gamla grusvägen och fram till Rovor och Rum
Vill man göra en avstickare från leden kan man gå ner till Toftenäs strand. Där man kan ta sig ett bad från klipporna eller fiska krabbor från bryggorna.

Kajak och cykeluthyrning

Får du lust att ta en paddeltur med kajak kan du använda Rovor och Rums Kajaker till en kostnad av 100:-  Föredrar ni att cykla har Rovor och Rum nya fina cyklar som du kan använda mot en kostnad av 50:- om dagen.

Skärhamns centrum

Lika lätt som att ta sig ut i den lugna vackra naturmiljön i Naturreservatet lika lätt är det att ta sig till Skärhamns Centrum. En promenad på 20 minuter tar dig ner till centrum, båthamn och restauranger.

Bad i Tubbeviken

Vill man ta sig ett bad är det 10 minuter gångväg till badet i Tubbeviken www.tubbeviken.se där man även kan hyra bastu. Vill man hellre bada i naturbad från klipporna är det 10 minuters gångväg till Toftenäs strand.